SEENIK officieel opgericht

Op 31 augustus 2016 om 16.00 kwamen Erik Alkema en drie leden van het bestuur van SEENIK bij elkaar om onder toeziend oog van een notaris de oprichtingsakte van de stichting te ondertekenen.

Stichting SEENIK is een feit. Opdat we mooie dingen mogen gaan maken!

Op de foto van links naar rechts: Thomas Royé, Sebas van der Sangen, Erik Alkema en Sabien Schütte

Pre-EyeCandy!
In een dag een video-clip bedenken en opnemen
Garmerwolde- 11 juni 2016

Voor SEENIK zij Erik Alkema en Henry J. Alles bezig met het ontwikkelen van Yes, Eye Candy! Een avontuurlijk theaterproject over sociaal isolement. Het is de bedoeling dat dit project in februari 2017 van start moet gaan. Hier voorafgaand organiseren we om de zoveel tijd Pre-Eye Candy dag projecten. Om deelnemers te scouten, en te interesseren en al enige ruchtbaarheid aan het project te geven.

Op zaterdag 11 juni waren we op bezoek bij de Rijdende Popschool in Garmerwolde. De Popschool is een van onze partners in het Yes, Eye Candy! project. De popschool selecteerde het lokale bandje The Map en samen met de drie jongens van de band, drie jongeren van Het Kopland (de stichting waar we mee samenwerken om dit project van de grond te krijgen) en drie jongeren die we leerden kennen tijden eerdere theaterprojecten, namen we in een dag een videoclip op voor het nummer Vision Key. Een volle dag waarin de ochtend kennis gemaakt en gebrainstormd werd. Er props moesten worden gemaakt, om vervolgens aan het eind van de middag de clip op drie verschillende locaties in Garmerwolde op te nemen.

Foto's van de dag

Het Kopland

De Rijdende Popschool Garmerwolde

IN HET DIEPE: Een theater en film project
met jongerentheatergroep KRANG uit Diepenheim

Henry Alles, Sanne Verkaaik en Erik Alkema, de makers die voor SEENIK bezig zijn met het ontwikkelen van het jeugdtheater-project Yes, Eye Candy!, werden door Werkplaats Diepenheim uitgenodigd om daar in de Meivakantie 2016 met de nieuwe jeugdtheatergroep KRANG een voorstelling te komen maken.

In een intensieve week werd een groep jonge mensen, onder leiding van de drie professionele makers, via spel- en improvisatie opdrachten de basis beginselen van theater maken bijgebracht. Deden ze creatief onderzoek, kregen ze acteerles en namen ze aantal korte filmpjes op.

Aan het einde van deze week kwam alles wat er gemaakt en geleerd was bij elkaar in de korte voorstelling In het diepe, die door de jongeren gespeeld werd voor een uitverkochte theaterzaal van cultuurherberg de Pol in Diepenheim.

Foto's van het project

De flyer met alle informatie over het project

De KRANG Facebook pagina

www.werkplaatsdiepenheim.nl

Re-Take DVD

De film Met ogen dicht en de documentaire Re-Take zijn nu verkrijgbaar op DVD!
Prijs: 12,- excl. verzendkosten
Om te bestellen stuur een mail naar mira@thebeach.nu

Re-Take in de klas (27-01 tot 09-02 2016)

Leerlingen van VMBO 01 van het Calvijn college in Amsterdam kregen in drie lessen een mini-versie van het Re-Take filmproject voorgeschoteld. Ze zagen de film Met Ogen Dicht en fragmenten uit de Re-Take documentaire en maakten vervolgens in groepjes hun eigen korte filmpjes over schulden.

Re-Take presentatie bij Delta Lloyd (03-12-2015)

Op uitnodiging van de Delta Lloyd Foundation presenteerden Erik en Mira de documentaire Re-Take in het auditorium van het Delta Lloyd hoofdkantoor aan werknemers van de verzekeraar die als vrijwilliger kinderen en jongeren voorlichten over geldzaken en schuldenproblemen.

Theater Voorstelling

23, 24 en 31 oktober 2015
PeerJonG speelt: Je Oogst wat je Zaait

Een locatie theater voorstelling gespeeld midden in het bos tussen
Donderen en Norg, waarin live theater gecombineerd werd met de film
die PeerJonG in de zomer van 2015 maakte onder leiding van Erik Alkema.

Script: Erik Alkema/ Regie: Sanne Verkaaik

Foto’s van en informatie over de voorstelling

PeerGroup persbericht

Presentatie Re-Take film project

10 oktober 2015
Ketelhuis Amsterdam

Onder grote belangstelling gingen op zaterdag 10 oktober in een
uitverkochte zaal van het Ketelhuis in Amsterdam de fictie film
Met Ogen Dicht en de documentaire Re-Take, een film project over schuldenproblemen onder jongeren in premiere.

Foto’s van de Premiere

 

 

0