JE OOGST WAT JE ZAAIT : Een film en theater project samen met PeerJonG locatie theater.

Je Oogst wat je Zaait: Film en theater project voor en met PeerJonG locatie theater.
zomer en herfst 2015

Na in 2012 al een keer meegewerkt te hebben aan de PeerJonG voorstelling 'Erika, of een kleine insectenopera', werd Erik Alkema door de PeerGrouP, naar aanleiding van zijn eerdere projecten Re-Take en Nooit te Oud, gevraagd of hij in combinatie met een kort workshop programma ook een film wilde maken met hun jongerengroep.

Na een korte introductie film maken werd PeerJonG gelijk in het diepe gegooid door meteen de korte film Je Oogst wat je Zaait te moeten opnemen. Erik Schreef het script en begeleide samen met Sanne Verkaaik, Rick Busscher en Marieke Splinter de jongeren, die naast het het acteren ook alle technische rollen bij het maken van de film op zich moesten nemen.

De film ging in premiere in oktober 2015 als integraal onderdeel van de locatietheater voorstelling Je Oogst wat je Zaait, die gespeeld werd op een open plek in het bos van Norg, Drenthe. De voorstelling was een combinatie van afwisselend live actiion theater en film.

Team: Supervision, concept, script & editor: Erik Alkema/ Productie: Rick Busscher/ Regie: Sanne Verkaaik/ Productie & Set Manager: Marieke Splinter/ Spel en script begeleiding: Leonie Dijkema


PeerJonG: Annemiek Balt, Iris van Veenen, Liam Kuiper, Leon Bierling, Cynthia Kuiper, Mathijs Rolfes, Nienke de Vries, Rutger Breider, Martijn Hommes, Maickel Hartlief, Karijn van der Wijk, Gertjan van der Werf & Sanne Nijman.

De PeerGroup

 
foto: Marieke Splinter.